Ulvi Hamza TOTA ’nın davranışı, Ailesi ve Dedesi Ulvi YAMAN ‘ı duygulandırdı.
Ulvi Hamza TOTA’nın sergilediği duyarlı duruş, ailesini ve özellikle dedesi Ulvi YAMAN’ı duygulandırdı. Afyonkarahisar ve Muğla, Antalya, Denizli, Ağrı ve en son Karaman ilinde ve gittiği her ile de mermer sektörüne büyük marka değeri kazandıran başarılı ve atılımcı kişiliğiyle tanınan iş insanı Ulvi Yaman, torununun Türk bayrağına yönelik çirkin bir saldırı sonrası kaleme aldığı anlamlı şiirle boykota destek vermesinden büyük gurur duydu.
Afyonkarahisar’da ülkücü camiada önemli hizmetlerde bulunmuş, mücadelesi ve hoşgörüsüyle tanınan Ulvi Yaman’ın torunu olan Genç Bozkurt Ulvi Hamza TOTA, yazdığı şiirle hem bayrağa olan derin sevgisini dile getirdi hem de bayrak düşmanlarına adeta dizeleriyle cevap verdi. Gösterdiği bu bilinçli ve kararlı tavır, Afyonkarahisar’da geniş yankı uyandırdı.
Dedesi Ulvi Yaman’ın izinden giden Ulvi Hamza TOTA, okulunda Türk bayrağına yönelik yapılan saygısızlığa karşı öğretmenlerinin başlattığı boykota, kaleminden dökülen anlamlı bir şiirle destek verdi. Bayrak sevgisini yüreğinden gelen dizelerle ifade eden Ulvi Hamza’nın bu davranışı, ailesini ve çevresini olduğu kadar dedesi Ulvi Yaman’ı da derinden duygulandırdı.
İş insanı Ulvi Yaman, torununun bu örnek davranışıyla ilgili şu sözleri dile getirdi:
“Torunlarım, ailem, vatanım ve bayrağım bizim her şeyimizdir. Çocuklarımızı ve torunlarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilinçli bireyler olarak yetiştirme gayreti içindeyiz. Bayrağımıza uzanan eller kırılır; bayrak bizim kırmızı çizgimizdir. O, bu vatan için canını feda eden atalarımızın kanını temsil eder. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu anlamlı şiiri için torunumu gözlerinden öpüyor, kendisine teşekkür ediyorum.”
Genç yaşına rağmen gösterdiği milli duruşla takdir toplayan Ulvi Hamza TOTA, kalemiyle bayrağa sahip çıkmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.
İşte Genç ve Başarılı Bozkurt Ulvi Hamza TOTA’nın Anlamlı Şiiri…
Nazlı Bayrağa AntEy benim şanlı bayrağım,Ey benim güzel yurdum…
Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda doğdum,
Adım, nefesim, kaderim seninle yoğruldu.Her an, her dakika
Senin yoluna şahadete hazırım,
Dalgalan diye göklerde
Canım cephe, yüreğim siper olur.Eynazlı, hilalli bayrağım,
Bu bağımsızlığı bize emanet eden Atam,
Kocatepe’den verdiği emirle
Düşmanı İzmir’e döktüyse
Ben de senin için
Zamanın karanlığını yararım.Kem gözlere set olurum,
Sana uzanan kirli düşünceleri
Tarihin karanlığına gömerim.
Bir değil, bin can fedadır
Bu nazlı bayrak için.Adım Ulvi Hamza,
Soyadım ant,
Vatanımın üzerinde
Sonsuza dek dalgalanman için
Yeminliyim.Kocatepe’den asan yıllar
Tüm dünyaya selam söyler:
Kim bu bayrağa ters bakarsa
Göğün altında cevabını alır.Selam olsun!
Selam olsun şehitlere,
Selam olsun özgürlüğe!Dalgalan yüce bayrağım,
Senin altında yaşamak ne güzel…
Sen bir bez parçası değilsin,
Sen bu milletin kalbisin.Ben yaşadıkça
Gök girsin, kızıl çıksın,
Bayrağıma uzanan her karanlık
Işıkta erisin.Sanmayın uyuduğumuzu,
Afyon’da uyanıktır yürekler.
Her saniye, her nefeste
Nazlı bayrak için ayaktayız.Dalgalan yüce bayrağım,
Bu can sana,
Bu ülke sana
Feda olsun.







