İscehisar'ın Efsane Belediye Başkanlarımızdan Kayahan İzmirlioğlu Toprağa Verildi

İscehisar'ın Efsane Belediye Başkanlarımızdan Kayahan İzmirlioğlu Toprağa Verildi

İscehisar'ın Efsane Belediye Başkanlarımızdan Kayahan İzmirlioğlu Toprağa Verildi

1963-1968, 1977-1983 ve 1989-1994 yılları arasında 4 dönem İscehisar Belediye Başkanlığı yapan Kayahan İzmirlioğlu için İscehisar Belediyesi önünde tören düzenlendi.

İsehisar belediye Arkeologu Ahmet Levent Zeybek Tarafından Öz Geçmişi okunan Kayahan İzmirlioğlu'nun taziyelerini oğlu Ersin İzmirlioğlu ve Başkan Ahmet Şahin kabul etti.

Sevenleride İscehisar'ın Efsane Belediye Başkanı Kayahan İzmirlioğlu'nun baş ucunda dua etti. Helallik alınması sonrası,

Kayahan İzmirlioğlu Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.

İSCEHİSAR SEVDALISI KAYAHAN İZMİRLİOĞLU KİMDİR ?
27 Mayıs 1931 yılında dünyaya gözlerini açar. İzmir’in göçer yörüklerindendir ailesi. Kış günlerini İzmir’de yaz günlerini İscehisar’ın yaylalarında yaşarlar. Tıkıroğullarından Osmanın oğludur. Peş para verdiği için dedesi tıkır ödediği için lakapları da buradan gelmektedir. Soyisimleri ise İzmirde yaşadıkları için İzmirlioğlu olarak verilmiştir. 13 kardeş’ten sadece beşi yaşayabilmiştir. Aslında pek kimsenin bilmediği Gazi evladıdır o. Babası Osman bey Çanakkale Arıburnunda şarapnel parçasının sağ gözünün üstünden girip başının sol tarafından çıkmıştır. Bu yüzden gözü az görür ve nefes aldıkça başındaki deri parçası inip kalkmaktadır. Böyle vatan sevdalısı bir atanın evladıdır. Kayahan İzmirlioğlu  ne zaman akbelden İscehisarı görse nasıl daha ileriye taşıyabilirim diye düşünmeden edemeyen köyünün hizmet delisidir. Hareketli haylaz bir çocukluk geçirmiştir ama hep başarılıdır. Sürekli okur ve sporla ilgilenir. Tarihler 1947 yılını gösterdiğinde Çifteler Köy Enstitüsün kaydı yapılır. Ve başarıyla 1952 yılında mezun olur. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi öğretmenliğinde eğitimini tamamlar. Körler okulu ve İzmir Atatürk Lisesi gibi önemli birçok eğitim yuvasında hem eğitimci hem de yönetici olarak görev yapar. Nereye giderse gitsin İscehisar sevdası kendisini bırakmaz. Takvimler 1962 yılını gösterdiğinde Karadeniz ereğlisinde öğretmen iken kendisi gibi eğitimci olan eşi Fatma Şüküfe hanımla tanışıp hayatlarını birleştirirler. İl milli eğitim müdürlüğü, iki dönem il genel meclis üyeliği, ve ilçe tarihinde ilk ve tek olarak 4 dönem başkanlık yapar. Yeri gelmiş yeğeni taşlamış yeri gelmiş hizmet yaparken akrabaları. Ama memleket sevdası bunlara galip gelir. İlçenin imarını, kanalizasyonunu, yollarını, elektriğini yapmak ona nasip olmuştur. Halkın ve hizmetin adamı olmuş, gönüllere adını altın harflerle yazdırmıştır. Her zaman üzüldüğü tek şey ise üç evladına ayıramadığı zamanıdır. Gülten BAŞOL Hanımefendi tarafından Aydınlanmanın Neferleri isimli kitabında Kayahan İzmirlioğlunun hayatına yer vermiştir. Kendisine çok teşekkür ederiz. Her dönem fikir danışılan ve değer verilen gönüllere iz bırakan Kayahan İzmirlioğlu maalesef ki 8 mart 2024 de aramızdan ayrılmıştır.


















İscehisarın Efsane Belediye Başkanlarımızdan Kayahan İzmirlioğlu Toprağa Verildi