İSCEHİSAR'DA  1 NİSAN LAR

iscehisarhaber-İSCEHİSAR'DA  1 NİSAN LAR

İSCEHİSAR’DA  1 NİSAN LAR

Değerli Dostlar ,Hepnizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, bu yıl 2024 itibarı ile zor bir yıl oldu,Devletimiz,Hükümetimiz ve insanlarımız için.  Senenin başlaması ve 6 Şubat daki Deprem ve yıkılan şehirler,vefat eden insanlar,Acıya ortak olan ,her şeyi ile bir olan elinde ne var ne yok yardıma koşan Türkiye İnsanları.Acı büyük oldu.Yıkım Büyük oldu.

Yaralar sarılmaya Çalışıldı,Hala daha sarılıyor.Buna birde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleride eklendi. Devlet ve Yöneticiler büyük yükün altına girdi. Ekonomi,Dolar ve Faizler derken gerçekten önemli bir noktaya geldi memleket,Kolay olmadı hiç bir şey.

Herşey güzel olacak derken,yaradan tersine döndürüverdi.Dünyayı tövbe haşa,işte insan böyle biz böyleyiz,umutla yaşıyoruz.Erken emeklilik de eklendi. Yaşam yarı yaşında emekli olan bir nesil ile karşılaştık.Biz mezarda emekli oluruz diyen insanlar bir gecenin sabahına Emekli uyandı.

Bir sevinç bir sevinç. Ne güzel Çoğu Allah Bereket versin dedi. Kimi az dedi.Kimi Yağ bal yerin dedi.Kimide ev kirama yetmez dedi. Dediler dediler.

Vel Hasıl İnsanız doymayız. Sofradaki bin bir çeşit yemek, aç insanların hayali iken bizim doyumsuzluğumuz oldu.

Sabah kalktığımızdaki güzel bir gün,savaşta ki insanların esirlerin hayali oldu.Yine doymadık.Aç gözlüyüz.Aç.Parası olan daha çok istedi.İstedi istedi. Ne edelim.Eve su deposu koyalım,İki gün susuz kaldık Ne değerliymiş su dedık.Su olmadımı evin hiçbir yerinin tadı yok,Eğer çeşmeden su akmasın.İşiniz bitik. Fırından ,marketten,bakkaldan Ekmek alamdınızmı açsınız.Açız.

Ekmek eden kalmadı.Hani senelik on cuval un,1 çuval şeker,2 teneke yağ,Bulgur,tahıl ürünleri kalmadı,Çok nadir. O yüzden tedarikli ve tutumlu olmak lazım. Her alanda. Paranız olsada ihtiyacınızı karşılayamadınızmı ,Paranın bir hükmü yok. En değerli sahip olunan Sağlık ,ona sahip olmak yapabileceğimiz en güzel şey olacaktır.

Herkese Sağlık dileyerek  Bir Nisan lara geliyoruz.

1 Nisan neden önemli İscehisar’da bilirmisiniz ?

Kazananı ve kaybedeni olan bir Gündür,Kimine Şaka kimine Üzüntü,Kimine Sevinçtir. 1999 dan bu yana seçim havasını yaşıyorum. 1999 da Doğruyol partisi ile İsmail Bayram ın seçim zaferi ile bu havayı gerçekten tenefüs etmiştik.

 

2004 de MHP ile Ceylan Kılınçarslan ile Belediye yönetimi el değiştirdi.Mhp nin sıkı bir çalışma yaptığı Meclis Kadroları ve Genci ve Tecrübeli insanları ile Canla Başla çalıştığı bir Seçim ve 2004 de MHP ile Ceylan Kılınçarslan ın Zaferi ile MHP Belediyeciliği Başlamıştı.

 

2009 da Sahneye Ak parti Belediye Başkan adayı olarak Yine Rahmetli İsmail Bayram ile seçime giriyordu.Gerek yönetim gerek meclis Kuvvetli bir şekilde çalışmaları neticesinde 1 Nisan da Belediye Ak Parti Belediyeciliği ile tanışıyordu. İsmail Bayram’ın vefatı ile Meclis Mustafa Çibik’i Başkanlık makamına getirerek 2014 seçimlerine kadar Belediye ve İscehisar’a Hizmet etmeye devam ediyordu.

 

2014 Seçimleri En Olgun En hareketli bir dönemi Kapsıyordu ,Adaylar iddalı,Yönetim iddalı ,meclis İddalı idi.

 

 İSCEHİSAR Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları ne oldu ?

Ak Parti Belediye başkan Adayı Mustafa Çibik 4.343 oy alıp %58.79 ile Ak partiyi Zirveye taşıyordu.Ak parti ve Ak partililerle,

 

MHP Belediye Başkan Adayı Süleyman Aşkın ise 2.370 oy alıyor ve MHP nin Oy oranını %32.08 ile yarışı bitiriyordu. Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Bakır 382 oy ile partisini%5.17 oy oranı ile, SAADET Partisi Belediye Başkan Adayı Gufran Çetinel 139 oy ve %1.88 oy oranı , CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Aydın

121 oy ve %1.63 oy oranı , Millet Partisi Belediye Başkan Adayı Kamil Alp 27 oy ve %0.36 oy oaranı ile 1 Nisan diyordu.

Bu oy oranları ile Ak Parti En Yakın Rakibi MHP ye Başkanlıkta 1973 oy fark atarak Mustafa Çibik ile İscehisar Belediyesi yola devam diyordu.

 

Yapılanlar,Beklentiler,projeler,Yapılan yapılmayan lar vesaire derken 5 yıl Su gibi akıp gidiyordu, İscehisar için.

 

Ve  2019 Bir Ahmet Şahin Çıkıyordu.Beyaz ata binmiş sımdının herseyi,Sosyal medyada  At ınan pozunu vererek,

 

Ak Parti Yine Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Çibik ile Seçime girer iken, Karşısına Demokrat Partinin Adayı Ahmet Şahin,MHP nin Belediye Başkan Adayı  Bahtiyar Aşkın,BBP Belediye Başkan adayı Necati Günsel ile Saadet Partisinin Belediye Başkan Adayı Ali Başpınar çıkıyordu.

 

Zaman 31 Mart 2019 saat 21:30 da Demokrat Partinin Adayı Ahmet Şahin, Başkanlığını İscehisar Haberden ilan ederek il demecini veriyordu. Şahin Secimi ben kazanmadım İscehisar kazandı.diyerek Başarının Mimarının İscehisarlı olduğunu söylüyordu.

 

Demokrat Partinin Adayı Ahmet Şahin 2707 oy ve %34,60 oy oranı ile seçimden 1. çıkıyor, Ak Parti Belediye Başkanı Mustafa Çibik 2615 oy ve %33,43 oy oranı ile Belediye veda ediyordu. MHP nin Belediye Başkan Adayı  Bahtiyar Aşkın ise yıllardır dışarıda olmasına rağmen döndüğünde 1852 oy ve %23,67 oy oranı ile yarışı 3.bitiriyordu,Bahtiyar Aşkın’ın dışarıda olması,rızkını kazanması memlekete hizmet edemez olgusunu o zaman yıkmıştı. İnsanlar dışarı görmeden akıllıyız demesin.Memlekete vizyon Eğitim ve Görmek gezmekle gelir bunuda burada belirteyim. BBP Belediye Başkan adayı Necati Günsel ise 554 oy ve %7.08 oy oranı ile bende varım diyordu.ile Saadet Partisinin Belediye Başkan Adayı Ali Başpınar 81 oy ve %1,04 oy oranı ile seçimi bitiriyordu.

 

 

Bu oy oranları ile Demokrat Parti Ahmet Şahin ile Belediye Başkanlığını 92 oy farkla kazanarak Ak Partiden alıyordu.  Güzel başlayan 5 yıl Pandemi,Doğal afet ve depremler ile fazla kazanım olmadan yinede güzel işlerin yapıldığı bir dönem bitti gitti.

 

Veeee 2024 iscehisarda Yerel Yönetim Belediyecilik Seçimi ,Yeni Dünya Düzeninde

6 aday ,Çok Adaylılık Ak Parti Gerçeği ve Değişimin başlanğıcı Hazır ve kararlı Seyhan Kılınçarslan ,MHP nin şimdiki Adayı ,Bizim İscehisar için Canla Başla çalışacağız diyerek  Necati Günsel ,Memlekette Siyasi Arenada Bir Genel Başkanı Olan ve memleketten Çıkan Gültekin Uysal ile Demokrat Partiyi Şahlandırmaya çalışan Demokrat Parti belediye Başkan adayı Osman Çelebi ,Hoca İyi gelecek diyerek bu seçim bizde varız diyen İYİ partinin Adayı Abdurrahman Kılıçarslan,Ahlaklı Belediyeciliği Savunan Yeniden Refah Partisi Adayı Coşkun Çalışkan, Bizim ardımızda vekil yok bakan yok cumhurbaşkanı yok sadece iscehisarlılar var diyerek Bağımsız Aday Emrullah Çevik.

Hepsi İscehisar lı,medeni cesaret timsali,

Mitingler Başladı.

Konuşuyorlar.Karar sizin şimdi herkes Her gördüğü aday İnsallah.diyor.Kimisi dobra dobra sana vermem diyor.

 

Şimdilik bu kadar Cuma Yada Cumartesi belki yine yazarız,İscehisar.

Esen kalın….

İSCEHİSAR’DA  1 NİSAN LAR